xtrade logo

Handelsinfo

CFD's: Een korte introductie

Contracts for Differences (CFD's) zijn een investeringsinstrument dat ontwikkeld is om markthandelaren de voordelen te bieden van het bezitten van posities op aandelen, indices, forex en grondstoffen zonder daadwerkelijk de onderliggende instrumenten zelf te bezitten. De markthandelaar gaat een contract aan met een CFD tegen een bepaalde prijs en het verschil tussen die prijs en de prijs waarop het wordt gesloten, wordt met geld verrekend.

Het is belangrijk om te onthouden dat u bij het handelen in CFD's een gedeelte van of uw gehele investering kunt verliezen.

Met de groeiende populariteit van CFD's gelooft Xtrade dat het de favoriete manier wordt om in de financiële markten te handelen. In dat licht biedt Xtrade zijn handelaren CFD's die populair zijn op de financiële markt. We bieden onze handelaren het voordeel van handelen in CFD's op marge met gebruik van een hefboomeffect. Het handelen in CFD's geeft handelaren de mogelijkheid om met een portfolio van aandelen, indices of grondstoffen te handelen zonder dat hiervoor grote hoeveelheden kapitaal moeten worden vastgelegd. Door toegang te hebben tot het Xtrade-handelsplatform wordt de complexiteit van het handelen in CFD's op de beurs vrijwel volledig geëlimineerd. De dure kosten en vertragingen van de fysieke levering van de aandelen, de registratie en eventuele kosten voor de opslag/het in bewaring nemen van activa die verbonden zijn aan het hebben van een broker worden geëlimineerd, wat u tijd en geld bespaart.

Houd er rekening mee dat alle stemrechten die verbonden zijn aan het eigendom van aandeelvermogen, niet beschikbaar zijn voor de houder van een CFD.

Voorbeeld:

U besluit dat u Google-aandelen wilt kopen. In plaats van het kopen van 1.000 Google-aandelen bij een effectenmakelaar, koopt u 1.000 CFD's van Google op het Xtrade-handelsplatform. Indien de prijs van Google-aandelen met $4 daalt, heeft u een verlies van $4.000. Indien de prijs van Google-aandelen echter met $4 stijgt, heeft u een winst van $4.000, net als wanneer u de daadwerkelijke aandelen had gekocht.

Orderuitvoeringsbeleid
Het handelen in CFD's brengt een aanzienlijk risico op verlies met zich mee. Handelen met FX/CFD's brengt een aanzienlijk risico met zich mee en u kunt al uw geïnvesteerde kapitaal verliezen. Zorg ervoor dat u de desbetreffende risico's begrijpt.