xtrade logo

Handelsinfo

Hulpmiddelen voor risicobeheer

Beheer uw handelsactiviteiten met onze hulpmiddelen voor risicobeheer.

  • Limiet- en stop verlies-order
  • De hefboom van uw account beheren

De gewenste hefboom van uw account beheren

Met Xtrade heeft u de flexibiliteit om te handelen met een hoge, lage of helemaal geen hefboom. U kunt uw vermogen beheren door het storten en opnemen van geld en u kunt uw totale waardepositie beheren door posities te openen en sluiten. U kunt uw vermogen en andere belangrijke informatie weergeven onder de balk Mijn account aan de linkerzijde van de hoofdpagina.

Voorbeeld:
U stort $200.000 (uw vermogen is $200.000) en vervolgens koopt u olie met een waarde van $200.000. U handelt nu met een hefboom van 1 (geen hefboom).
U stort $20.000 (uw vermogen is $20.000) en nu koopt u olie met een waarde van $200.000. Nu handelt u met een hefboom van 10.

Houd er rekening mee dat er een nachtpremie in rekening wordt gebracht voor een positie die 's nachts wordt gehouden.

Stop verlies-, neem winst- en limietorder

  • Stop verlies-order – kan aan trades worden toegevoegd voordat ze worden geopend of door een open positie te bewerken. Handelaren kunnen voor een verliezende trade een exitpunt instellen.
  • Neem winst-order – Het tegenovergestelde van een stop-verlies order, handelaren kunnen voor een winnende trade een exitpunt instellen.
  • Limietorder – Handelaren kunnen een positie openen met een order om tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen of verkopen. Het doel van de handelaar is om tegen een betere prijs te kopen of verkopen dan de marktprijs.

Een snel voorbeeld:
Amazon wordt verhandeld voor $305,95 - $306,95 (kopen/verkopen)
U koopt 15 aandelen van Amazon.
U wilt uw verlies beperken tot $150.
U plaatst een stop verlies-order met een prijs van $296,95.
Amazon zakt naar $296,95 en vervolgens naar $292.
Uw positie wordt gesloten op $96,95.
Uw verlies is: 15 x (306,95 – 296,95) = $150.

Het handelen in CFD's brengt een aanzienlijk risico op verlies met zich mee. Handelen met FX/CFD's brengt een aanzienlijk risico met zich mee en u kunt al uw geïnvesteerde kapitaal verliezen. Zorg ervoor dat u de desbetreffende risico's begrijpt.